Dagelijks Woord

Meer over Verenigingen

Jeugdvereniging 'Stephanos'

Wij zijn JV 'Stephanos'. Oftewel, een groep jongeren vanaf 16 jaar uit de kerk die bij elkaar komen. Het doel van onze JV is eenvoudig: met elkaar nadenken over het Evangelie van Jezus Christus. Daarnaast hebben we ook een gezellige, ontspannen avond met elkaar. We zingen, lachen en praten veel.

In het winterseizoen komen we één keer in de drie weken op zondagavond na de dienst bij elkaar tot ongeveer een uur of half 9. Na de middagdienst eten we met elkaar en is er tijd om elkaar te ontmoeten. Ieder seizoen hebben we een thema. Aan de hand van dit thema komen er onderwerpen aan bod waar we vragen over hebben of behoefte hebben aan verdieping wat betreft een onderwerp uit de Bijbel. Wij behandelen deze onderwerpen met elkaar en gaan hierover in gesprek. De tweede helft van de avond doen we met elkaar een spel. Het hoogtepunt van het seizoen is toch wel het kamp.  Op kamp leren we elkaar nog beter kennen: Bijbelstudie, praten, zingen, lachen, sportieve activiteiten, nachtwandelingen en nog veel meer!

We zijn niet alleen een groep jongeren die bij elkaar wil komen om het gezellig te hebben, maar de JV is er ook om opgebouwd en opgescherpt te worden. Door soms even in elkaars hart te kijken,  onze  moeilijkheden te delen, maar ook onze zegeningen aan elkaar te vertellen.  Maar bovenal in Zijn Woord, Christus (beter) te leren kennen waardoor we elkaar helpen om staande te blijven midden in het strijdperk van dit leven. Het zien van de genade en de zonden. Steeds meer komen we erachter dat we diep in ons hart op zoek zijn naar harde en radicale antwoorden op de vragen in ons bestaan. Hier willen we samen naar op zoek gaan. Maar bovenal, om meer en meer te zien waar God ons voor bedoeld heeft. Namelijk, om door genade te leven tot Zijn eer.

We hopen dat je nu een duidelijk beeld hebt gekregen van het reilen en zeilen op onze JV. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, wordt er wel eens gezegd.

Lijkt de JV je wat? Kom gerust een keer langs om te proeven hoe het is. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het mag en je meer dan welkom bent! Heb je vragen? Vraag het dan aan Barbera Hofstra (06-81835074).

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit